Ημέρα Αρτοποιίας στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, εκτυλίχθηκε μια αξέχαστη μαθησιακή εμπειρία καθώς οι μαθητές μας περίμεναν με ανυπομονησία την επίσκεψη του εξαίρετου τοπικού αρτοποιού – Βλιώρα Απόστολου.

(Φούρνος Βλιώρα – Σερρών 14 – Πλατεία Χαραυγής – Λάρισα).

Η προσμονή ήταν διάχυτη στους διαδρόμους του Σχολείου μας καθώς το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού αναδύθηκε στον αέρα, προαναγγέλλοντας την αρχή μιας μέρας γεμάτη ανακάλυψη και απόλαυση.

Ο αρτοποιός, φορώντας μια κατάλευκη ποδιά και ένα ζεστό χαμόγελο, μπήκε στο σχολείο με καλάθια με αλεύρι, μαγιά κα φυσικά με τα μυστικά του ψησίματος. Ο ενθουσιασμός ήταν έντονος  στα μάτια των μαθητών καθώς μαζεύονταν τριγύρω, πρόθυμοι να ξετυλίξουν τα μυστήρια της αρτοποιίας.

Με ήπια καθοδήγηση και διάχυτο ενθουσιασμό, ο αρτοποιός οδήγησε τους μαθητές σε ένα ταξίδι μέσα από την τέχνη της κατασκευής ψωμιού. Με υπομονή, εξήγησαν κάθε βήμα, από τη μέτρηση των υλικών μέχρι το ζύμωμα της ζύμης, μετατρέποντας τα απλά υλικά σε ένα αριστούργημα γεύσης και υφής.

Καθώς οι άκρες των δακτύλων με το αλεύρι αναμειγνύονταν με το γέλιο και την περιέργεια, μια αίσθηση συνεργατικότητας άνθισε και αναδύθηκε ένα συλλογικό πάθος για δημιουργία και ανακάλυψη.  Με κάθε γύρισμα της ζύμης, οι μαθητές απέκτησαν όχι μόνο πρακτικές δεξιότητες αλλά και μια νέα εμπιστοσύνη στις δικές τους ικανότητες.

Καθώς το άρωμα του ψωμιού γέμιζε το χώρο, η προσμονή έφτασε στο απόγειό της. Τα μάτια άνοιξαν διάπλατα από θαυμασμό καθώς άνοιξε η πόρτα του φούρνου, αποκαλύπτοντας τα καρβέλια ψωμιού και τα κουλουράκια.

Εκείνη τη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή την ημέρα είχαν ψηθεί πολύ περισσότερα από ψωμί. Οι σπόροι της έμπνευσης είχαν φυτευτεί, καλλιεργώντας την αγάπη για τη μάθηση και την πίστη στις δυνατότητες των μαθητών.

Καθώς οι μαθητές αποχαιρετούσαν τον νέο τους φίλο, κουβαλούσαν μαζί τους όχι μόνο τη γεύση του φρεσκοψημένου ψωμιού αλλά και την ανάμνηση μιας ημέρας γεμάτη χαρά και συνεργατικότητα.

Ευχαριστούμε πολύ το φίλο μας αρτοποιό, Βλιώρα Απόστολο!

 

 

 

Ημέρα Αρτοποιίας στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω