Μία γλυκιά εμπειρία στο σχολείο: Γνωριμία με το επάγγελμα του μελισσοκόμου

Την Τρίτη στις 19 Μαρτίου 2024 το σχολείο μας,  στα πλαίσια του ΠΣΔ Αγωγής Σταδιοδρομίας «Ανακάλυψες τις επιλογές σου…Παράθυρο στον έξω κόσμο…», ήταν μια μέρα γεμάτη μέλι και γνώση! Ο μελισσοκόμος Σέκνο Ιωάννης επισκέφτηκε το σχολείο μας γεμάτος χαμόγελο και μια μεγάλη κυψέλη στο χέρι. Τα παιδιά, γεμάτα ενθουσιασμό, άκουγαν με προσοχή τις ιστορίες του για τη ζωή των μελισσών, τα μυστικά της παραγωγής του μελιού και τη σημασία της γονιμοποίησης των λουλουδιών. Ο μελισσοκόμος εξήγησε με απλά λόγια τον κύκλο ζωής μίας μέλισσας, από την γέννησή της ως βασίλισσα, εργάτρια ή κηφήνας, μέχρι την συλλογή της. Τα παιδιά έμαθαν για τα διαφορετικά είδη μελιού, τα ιαματικά του οφέλη και τον τρόπο παραγωγής του.

Στη συνέχεια, έδειξε την κυψέλη και τα ειδικά εργαλεία, αποκαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο των μελισσών. Οι μαθητές, με μάτια γεμάτα περιέργεια, παρατηρούσαν τις φωτογραφίες με τις μέλισσες να εργάζονται ασταμάτητα, να φροντίζουν το γόνο τους και να παράγουν το πολύτιμο μέλι. Ο μελισσοκόμος, με υπομονή και χιούμορ, απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις τους, λύνοντας τις απορίες τους για τις μέλισσες και το επάγγελμα του μελισσοκόμου.

Κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να φορέσει ένα ειδικό καπέλο μελισσοκόμου και να κρατήσει προσεκτικά μια κηρήθρα. Η γεύση του γλυκού νέκταρος άφησε αξέχαστες αναμνήσεις, ενώ η εμπειρία της άμεσης επαφής με τις μέλισσες γέννησε σεβασμό και αγάπη για την φύση.

Η επίσκεψη του μελισσοκόμου στο σχολείο άφησε στους μαθητές ένα πολύτιμο μάθημα για τη ζωή των μελισσών, την σημασία της γονιμοποίησης των φυτών και την αξία του μελιού και τη σπουδαιότητα του να είσαι μελισσοκόμος. Ήταν μια γλυκιά εμπειρία γεμάτη γνώση, ενθουσιασμό και σεβασμό για το περιβάλλον.

Παρακάτω αναφέρουμε τα συναισθήματα που εξέφρασε ο Μελισσοκόμος  από την επίσκεψή του στο σχολείο μας:

«Η επίσκεψή μου στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας αποτέλεσε μια ιδιαίτερα συγκινητική εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη.  Η δυνατότητα να μοιραστώ τις γνώσεις μου σχετικά  τη σπουδαιότητα της μέλισσας και του μελισσοκόμου με τα παιδιά, ήταν πραγματικά επαγγελματικά ενθαρρυντική και προσωπικά συγκινητική.  Η αντίδρασή τους και η ενεργή συμμετοχή με έκαναν να νιώσω ότι κάναμε την πραγματική διαφορά. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίζουμε την αξία της εκπαίδευσης και τον ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή των ανθρώπων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΕΕΕΕΚ για την ευκαιρία που μου έδωσε και θα συνεχίσω την ενημέρωση για την μέλισσα όσο μου επιτρέπεται και μέχρι το επίπεδο που γνωρίζω των νέων γενεών, καθώς αυτή είναι η βάση για ένα μέλλον. Ας βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι στον τομέας μας.»

Μία γλυκιά εμπειρία στο σχολείο: Γνωριμία με το επάγγελμα του μελισσοκόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω