Μια μοναδική χορευτική εμπειρία στο σχολείο: Γνωριμία με το επάγγελμα του χοροδιδάσκαλου

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2024, το σχολείο μας,  στα πλαίσια του ΠΣΔ Αγωγής Σταδιοδρομίας «Ανακάλυψες τις επιλογές σου…Παράθυρο στον έξω κόσμο…», το σχολείο μας πλημμύρισε από κίνηση και μελωδία με την επίσκεψη της χοροδιδασκάλου κα Μαρία  Καραπαναγιώτη! Η γεμάτη ενέργεια δασκάλα, με το αστραφτερό της χαμόγελο και την αγάπη της για τον χορό, μοιράστηκε με τα παιδιά τα μυστικά της τέχνης της.

Αρχικά, αφηγήθηκε την ιστορία του χορού, μιλώντας για τα διαφορετικά είδη χορού, την μουσική που τα συνοδεύει και την σημασία του χορού για την έκφραση και την ευεξία. Τα παιδιά άκουγαν με προσοχή, καθώς η δασκάλα έδειχνε βίντεο από διάφορες χορευτικές παραστάσεις, εξηγώντας τα βασικά βήματα και την ομορφιά κάθε είδους χορού.

Στη συνέχεια, έβαλε μουσική και κάλεσε τα παιδιά να χορέψουν ελεύθερα ή με συγκεκριμένο ρυθμό και κίνηση, αφήνοντας το σώμα τους να εκφραστεί στους ρυθμούς. Η χαρά και ο ενθουσιασμός κυριαρχούσαν στην τάξη, καθώς τα παιδιά χόρευαν με βήματα, με έκφραση και χαμόγελο. Η δασκάλα, γεμάτη ενθουσιασμό, ενθάρρυνε κάθε παιδί, δίνοντας τους συμβουλές και βοήθεια.

Το εντυπωσιακό της επίσκεψης ήρθε όταν η χοροδιδάσκαλος δίδαξε στα παιδιά μια απλή χορογραφία. Με υπομονή και χιούμορ, καθοδήγησε τα βήματα, δίνοντας προσοχή σε κάθε παιδί. Η τάξη μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό χορευτικό στούντιο, γεμάτο κίνηση, μουσική και γέλιο. Τα παιδιά, ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας, έμαθαν τα βήματα και χόρεψαν όλοι μαζί με χαρά και ενθουσιασμό.

Η επίσκεψη της χοροδιδασκάλου στο σχολείο μας άφησε στους μαθητές αξέχαστες αναμνήσεις. Έμαθαν για ένα διασκεδαστικό και υγιεινό χόμπι, ένιωσαν την χαρά της κίνησης και της μουσικής και βίωσαν την ομαδικότητα και την συνεργασία. Ήταν μια χορευτική εμπειρία γεμάτη ενέργεια, χαρά και δημιουργικότητα!

Μια μοναδική χορευτική εμπειρία στο σχολείο: Γνωριμία με το επάγγελμα του χοροδιδάσκαλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω