Διδακτική επίσκεψη στο Σούπερ Μάρκετ

Τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη των μαθητών/τριων του τμήματος ΑΔ1 στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνική και Επαγγελματική Αγωγή. Επισκεφτήκαμε το Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Ως αφόρμηση χρησιμοποιήσαμε την προβολή Κοινωνικής Ιστορίας «Πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ» (https://www.youtube.com/watch?v=9r5z5KIlrU0).

Φτάνοντας στο Σούπερ Μάρκετ, περιηγηθήκαμε στους διαδρόμους του καταστήματος, παρατηρήσαμε τα διαφορετικά είδη προϊόντων που διαθέτει και παρατηρήσαμε και αντιστοιχίσαμε τα διάφορα είδη βάσει οπτικοποιημένου υλικού που δημιουργήσαμε, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν  και να αφομοιώσουν με μεγαλύτερο βαθμό τη νέα γνώση.

Ακόμη, αναπτύσσοντας δεξιότητες συνεργασίας, οι μαθητές μας τοποθέτησαν προϊόντα σε ράφια και ψυγεία και τα στοίχισαν σωστά.

Αφού τελειώσαμε τα ψώνια μας, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της συναλλαγής, πληρώνοντας το ποσό των αγορών μας και παίρνοντας σχετική απόδειξη.

Εν συνεχεία, ακολούθησε «Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης» σε γειτονική καφετέρια όπου τα παιδιά κατανάλωσαν τα είδη που αγόρασαν & πήραν το δεκατιανό τους γεύμα.

Μετά την επίσκεψη & με την επιστροφή μας στο σχολείο κάναμε κολλάζ με φωτογραφίες των προϊόντων που αγοράσαμε.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Λαμπράκη Βασιλική

Σκρίμπα Ελευθερία

Διδακτική επίσκεψη στο Σούπερ Μάρκετ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω