Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λάρισας – 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας: Δύο σχολεία – Μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας

Την 27η Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του Π.Σ.Δ. Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο «Ανακάλυψε τις επιλογές σου… Παράθυρο στον έξω κόσμο»και των Δράσεων Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου/Αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδαςαντίστοιχα για το 2023-2024, δέκα μαθητές/τριες μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας.

Στόχος της επίσκεψης αυτήςπου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ομάδα μαθητών/τριών της Α΄ τάξης Λυκείου και υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κας Κοντογιάννη Ιωάννας, ήταν -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (09 Φεβρουαρίου)- να γίνει πράξη η επιθυμία και ευχή όλων να καταστεί αυτή μέσο αποθησαύρισης του ελληνικού πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το τραγούδι που δημιούργησαν για τη θέση της γυναίκας με τίτλο «Ανάθεμα τα τάλαρα». Τους στίχους του τραγουδιού που έγραψαν μαθητές του Πειραματικού σχολείου στο πλαίσιο διδακτικής προσέγγισης αποσπάσματος της νουβέλας του Κ. Θεοτόκη «Η τιμή και το χρήμα», μελοποίησε ο καθηγητής Μουσικής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λάρισας κ. Χαρίτος Χαράλαμπος κι ερμήνευσαν οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές στα Π.Σ.Δ.του σχολείου μας.

Ακολούθησε εικαστική δράση σε μια προσπάθεια  τεκμηρίωσης του αποτυπώματος που άφησαν  γυναικείες μορφές – σύμβολα, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας με τους αγώνες τους, τα επιτεύγματά τους, το ανθρωπιστικό τους έργο, αλλά και την εν γένει προσφορά τους στην επάξια στήριξη των πολλαπλών ρόλων της γυναίκας, εκείνου της εργαζόμενης, της συζύγου, της μητέρας, της νοικοκυράς, του ενεργού µέλους της κοινωνίας µας.

Στο τέλος της επίσκεψης, μετά από ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών βγήκαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και η ομάδα αποχώρησε με την ευχαρίστηση της μοναδικής εμπειρίας συνεργασίας.

Η δράση μας, αποβλέποντας στην ενίσχυση της μάθησης μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, περιλάμβανε, επίσης, επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας «MOTUS».Οι μαθητές/τριες στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης γνώρισαν το ρόλο του φυσικοθεραπευτή, τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και τις δεξιότητες που απαιτούνται, κι ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη φυσικοθεραπεία.

Με την ευχή να συνεχίσουν να μοιράζονται εκπαιδευτικά οράματα, οι μαθητές/τριες και οι Υπεύθυνες του Προγράμματος επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Κέλλα Ιωάννη για τη ζεστή φιλοξενία μας στο Κέντρο του, και τους εκπαιδευτικούς κ. Χαρίτο Χαράλαμπο και κ. Κοντογιάννη Ιωάννα αντίστοιχα  για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και την πολύτιμη συνεργασία τους.

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λάρισας – 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας: Δύο σχολεία – Μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω