Σχολές Γονέων

Σχολές Γονέων

Η ομάδα γονέων διαπραγματεύεται θέματα σχετικά τις σχέσεις και την επικοινωνία στην οικογένεια, τη διαχείριση συμπεριφορών, αλλά και προβληματισμούς που τίθενται από τα μέλη της ομάδας. Στόχος της ομάδας είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και η υποστήριξη των γονέων.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις εξής θεματικές:

20/10/2022: Έναρξη σχολής γονέων με γνωριμία των μελών, και διερεύνηση αναγκών των γονέων.

24/11/2022: «Συναισθηματικές ανάγκες γονέων – αυτοφροντίδα των γονέων». Υποστήριξη γονέων στους πολλαπλούς ρόλους τους και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

22/12/2022: «Διαχείριση συμπεριφορών». Συζήτηση για τους τρόπους ενίσχυσης θετικών συμπεριφορών και διαχείρισης των αυτοτραυματικών και άλλων συμπεριφορών.

17/02/2023: «Δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης». Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν πρακτικές ενίσχυσης της αυτοεξυπηρέτησης από την ΕΒΠ κα Μπαρτζιώκα, την ΠΕ80 κα Βαγενά, και την ΠΕ29 κα Χατζή.

Στη συνάντηση του Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την ΠΕ30 Κοινωνική λειτουργό κα Ευθυμίου με «πληροφόρηση και για τρόπους  Δικτύωσης με την Κοινότητα». Δόθηκαν πληροφορίες για τις υπάρχουσες δομές και διαθέσιμες υπηρεσίες που οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος των παιδιών και της οικογένειάς τους.

28/04/2023: «Πως μιλάμε στα παιδιά για την απώλεια». Στη συνάντηση επεξεργαστήκαμε θέματα απώλειας και πένθους. Συζητήθηκαν ενδεδειγμένοι τρόποι υποστήριξης ενός παιδιού που θρηνεί μια απώλεια αγαπημένου προσώπου. Επεξεργαστήκαμε και τα συναισθήματα των γονέων όταν οι ίδιοι αντιμετωπίζουν μια δική τους απώλεια.

Σχολές Γονέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω