Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λάρισας στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «ΑΡΙΣΤΕΥΣ» και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου μαςδιοργανώθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας μαθητών/τριών στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «ΑΡΙΣΤΕΥΣ». Η επίσκεψη αφορούσε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στο Π.Σ.Δ. Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο «Ανακάλυψε τις επιλογές σου… Παράθυρο στον έξω κόσμο» , και αποσκοπούσε στο να ανακαλύψουμετον υπέροχο κόσμο της επιστήμης!

«Πώς μας ζεσταίνει ο Ήλιος;», «Πόσοι αστέρια υπάρχουν στο συμπάν;», «Ποιους πλανήτες περιλαμβάνει ο Γαλαξίαςμας;» «Μπορούμε να ζήσουμε σε αυτούς;» είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία δώσαμε απάντηση! Στη συνέχεια παρακολουθήσαμεμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον βιντεοπροβολή με σχετικό περιεχόμενο,παρατηρήσαμεμε τηλεσκόπιο το λαμπρότερο σώμα του ουρανίου θόλου,τον Ήλιο, και κατασκευάσαμε με διάφορα υλικά και τεχνικές το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας(Κ.Κ.Π.Π.Θ.).Μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγηθήκαμε στους χώρους τηςΔομής και μείναμε εντυπωσιασμένοι από τοΤμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επαγγελματικής Αποκατάστασης.

Με την επιστροφή μας στο σχολείο -εμπνευσμένοι από τις εκθέσεις προϊόντων που παρήγαγαν οι ωφελούμενοι/ες σταΕργαστήριατου Κέντρου και εξασφαλίζοντας στους μαθητές/τριεςένα μαθησιακό περιβάλλον με ποικίλα ερεθίσματα και υλικά-πειραματιστήκαμε και δημιουργήσαμε κι εμείς τις δικές μας μικρο-κατασκευές.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους και το Προσωπικό του Κέντρου  για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης και την εξαιρετική συνεργασία!

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λάρισας στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «ΑΡΙΣΤΕΥΣ» και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω