Μια λαμπερή εμπειρία στο σχολείο: Γνωριμία με το επάγγελμα του κοσμηματοποιού

Την Τετάρτη στις 3 Απριλίου 2024 το σχολείο μας,  στα πλαίσια του ΠΣΔ Αγωγής Σταδιοδρομίας «Ανακάλυψες τις επιλογές σου…Παράθυρο στον έξω κόσμο…», το σχολείο μας γέμισε λάμψη και δημιουργικότητα με την επίσκεψη της κοσμηματοποιού και της ζωγράφου ! Οι  ειδικοί Τσέλιου Εύα  (Κοσμηματοποιός) και Τσιόγκα Έλενα (Ζωγράφος), με τα χέρια τους γεμάτα μαεστρία και το βλέμμα τους γεμάτο πάθος, μοιράστηκαν με τα παιδιά τα μυστικά της τέχνης τους.

Αρχικά, η κοσμηματοποιός αφηγήθηκε την ιστορία του επαγγέλματός της, μιλώντας για τα υλικά που χρησιμοποιεί, τα εργαλεία της και τις διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζει. Τα παιδιά άκουγαν με προσοχή, καθώς τους έδειχνε εικόνες από κοσμήματα που είχε φτιάξει, εξηγώντας την έμπνευση και τη διαδικασία κατασκευής τους.

Στη συνέχεια, έφερε μαζί της μια συλλογή από τα δικά της κοσμήματα, φτιαγμένα από διάφορα υλικά. Τα παιδιά θαύμαζαν με ενθουσιασμό τα περίτεχνα κοσμήματα, αγγίζοντας προσεκτικά τα σχήματα και τις υφές τους. Μιλούσε για την αξία κάθε κοσμήματος, όχι μόνο ως κόσμημα, αλλά και ως έργο τέχνης.

Το highlight της επίσκεψης ήρθε όταν η κοσμηματοποιός με τη ζωγράφο προσκάλεσαν τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους κόσμημα με πηλό και αφού στεγνώσει τα καλλητέχνισαν με διάφορά χρώματα και ειδικές τεχνικές που μας έδειξαν. Με υπομονή και καθοδήγηση, βοήθησαν κάθε παιδί να φτιάξουν επίσης ένα απλό βραχιόλι ή ένα κολιέ, χρησιμοποιώντας χρωματιστά σύρματα και χάντρες. Η χαρά και η δημιουργικότητα κυριαρχούσαν στην τάξη, καθώς τα παιδιά έδειχναν περήφανα για τα χειροποίητα κοσμήματά τους.

Η επίσκεψη της κοσμηματοποιού και της ζωγράφου στο σχολείο μας, άφησε στους μαθητές αξέχαστες αναμνήσεις. Έμαθαν για ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον επάγγελμα, εκτίμησαν την τέχνη της κοσμηματοποιίας και βίωσαν την χαρά της δημιουργίας. Ήταν μια λαμπερή εμπειρία γεμάτη έμπνευση και φαντασία!

Μια λαμπερή εμπειρία στο σχολείο: Γνωριμία με το επάγγελμα του κοσμηματοποιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω