Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 5ο LA Comics Festival «Trak Ters»

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 5ο LA Comics Festival «Trak Ters»

 

Την Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023, οι μαθητές των τμημάτων ΑΔ2, Γ2 και Χ2 του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον πολυχώρο «Μύλο του Παππά» στο πλαίσιο υλοποίησης του Π.Σ.Δ. «Ο κόσμος που κρύβεται μέσα μου», με συντονίστρια την εκπαιδευτικό κα Λαμπράκη Βασιλική.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δύο άξονες: Αρχικά αφορούσε στην περιήγηση στο  Πολιτιστικό Κέντρο, κατά την οποία ξεναγηθήκαμε στο χώρο και τις δραστηριότητες που στεγάζονται στα κτίρια του χώρου.

Κατόπιν, επισκεφθήκαμε το «Μουσείο Κούκλας» και τα παραμύθια έγιναν πραγματικότητα, καθώς είδαμε τις χειροποίητες κούκλες να ζωντανεύουν, γεμίζοντας το χώρο με παιδικά χαμόγελα.

Στη συνέχεια, την πόρτα μάς άνοιξε η «Δημοτική Σχολή Μπαλέτου», όπου απολαύσαμε από κοντά πρόβα Μπαλέτου πάνω σε μια μικρή επιλεγμένη χορογραφία, προσφέροντάς μας πραγματικά αισθητική  πλήρωση και συναισθηματική και πνευματική διέγερση,

ενώ -μέσα από ομιλίες,  βιωματικές δράσεις και προβολές– ήρθαμε σε επαφή και ανακαλύψαμε τη μαγεία των κόμικς, µία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στην έκθεση έργων με θέμα «Trak Ters», έργα που μετέτρεψαν τον προαύλειο χώρο του πολιτιστικού κέντρου σε διαστημικό σταθμό.

Όντας οι μαθητές/τριές μας η νέα γενιά καλλιτεχνών κόμικς -με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, χαρά και διάθεση να δημιουργήσουμε- συμμετείχαμε στο βιωματικό Εργαστήριο «Ο Δικός μου Πλανήτης», κατά το οποίο «Γίναμε οι ίδιοι Εξωγήινοι». Φτιάξαμε δικές μας εικόνες, κόμικς, σενάρια και μετατρέψαμε το «διαστημικό κέντρο του Μύλου» σε εκθεσιακό χώρο.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε προβολή δύο ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, οι οποίες απεικόνιζαν με μορφή κόμικς αυτοτελείς εκπαιδευτικές ιστορίες, με υπέροχα μηνύματα!

Οι  ταινίες αυτές προσφέρθηκαν για συζήτηση και για δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες στο χώρο του σχολείου μας στο πλαίσιο του Π.Σ.Δ. ως ανατροφοδότηση.

Καταλήγοντας, στο πλαίσιο ανάπτυξης κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτωνεπισκεφθήκαμε τη Δημοτική Καφετέρια του Μύλου, όπου απολαύσαμε το χυμό μας, μιλήσαμε, παίξαμε και κλείσαμε ευχάριστα την τελευταία αυτή δράση του Προγράμματος.

Ένα ταξίδι εκπαιδευτικής διαδρομής έφτασε στο τέλος του κι αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τις ωραίες αναμνήσεις που μας δημιουργήσατε με το να μας εμπιστευθείτε τα παιδάκια σας για να συμπορευτούμε σε αυτή την διαδρομή, με ένα σωρό δυνατές ανθρώπινες σχέσεις, με παιδιά που μας ανατροφοδοτούσαν συνεχώς, και διαρκώς μας δίδασκαν.

Με την ευχή να συνεχίσετε να στέκεστε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά μας…

Καλό και ανέμελο καλοκαίρι και με χαρά να ξανανταμώσουμε!

 

Η συντονίστρια του Π.Σ.Δ.

Λαμπράκη Βασιλική

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 5ο LA Comics Festival «Trak Ters»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω